Radnice ocenila chytré žáky a ty, co pomáhají

náhled souboruJiž potřetí se městská část rozhodla v závěru školního roku ocenit a vyzdvihnout úspěšné a nadané žáky ze základních škol z Prahy 6. Pamětní list a drobné dárky si jich nakonec odneslo z Pélleovy vily, kde se slavnost konala, celkem třiatřicet.

„Chtěli jsme ukázat na ty žáky, kteří se snaží a dávají do studia víc než je nezbytně nutné. Zejména se ale snažíme najít a ocenit ty, kteří udělali nějaký dobrý skutek. Aby svými morálními vlastnostmi byli příkladem pro ostatní,“ uvedl kocenění Úspěšný žák radní pro školství Ondřej Balatka. Mezi dětmi, které reprezentovaly svoje školy vtématických olympiádách, sportovních nebo uměleckých soutěžích, proto byli také ti žáci, kteří pomáhají ostatním. Za nezištnou a příhodně citlivou pomoc hendikepované spolužačce byl oceněn Martin Procházka ze školy na Červeném vrchu, za pomoc spolužákům a kultivovaný projev Jan Jakub Kopecký zHanspaulky, Daniela Honková zEmy Destinnové za vstřícnost a morální zásadovost a Eliška Jakubcová ze školy TGM vRuzyni za poskytnutí odborné první pomoci. Ještě před příjezdem záchranné služby Eliška začala sresuscitací starší ženy, která zkolabovala před školou poté, co zřejmě dostala infarkt. Eliška se věnuje potápění a první pomoc je součástí kurzů, proto nezaváhala a začala soživováním.

Součástí slavnostního ocenění, při kterém dětem blahopřál starosta Tomáš Chalupa, bylo hudební vystoupení rock jazz bandu ZUŠ Charloty Masarykové.