Poslední etapa Terronské dokončena, vzniklo náměstíčko

náhled souboruKomplexní rekonstrukce Terronské ulice skončila v říjnu poslední etapou. Tou byly úpravy před základními školami na nám. Svobody a před Skleněným palácem, kde vzniklo malé náměstíčko.

Výsledkem prací je dopravní zklidnění prostoru před Skleněným palácem, který je nově vydlážděn a kde je kromě provozu omezeno i parkování. Již od nového roku by se totiž do Skleňáku měla vrátit obřadní síň. Na náměstí se také změnil dopravní režim. Auta vyjíždějící z ulice Terronské směrem do centra jedou přes nově vzniklou křižovatku Terronská a Čs. Armády, která umožňuje odbočení do obou směrů. Před základními školami je zákaz zastavení a ulice je nyní obousměrná.

Rekonstrukce Terronské probíhala v celé délce ulice od roku 2008 po etapách, nejprve opravami vodovodních a plynových sítí. Na ně navázala rekonstrukce vozovek a chodníků, úprava přechodů pro chodce a parkovacích míst. Na chodníky se vrátila pražská mozaika. Na vozovce nahradil žulovou dlažbu asfalt. Rekonstrukci financovalo hlavní město prostřednictvím TSK. Výměnu povrchu financovala TSK z protihlukového programu.