Házenkáři Dukly válí

náhled souboru Sedmdesát let uplynulo v březnu od smrti jednoho z nejznámějších odbojářů druhé světové války, škpt. Václava Morávka. Pietního aktu k 70. výročí smrti škpt. Václava Morávka, který se konal v kasárnách velitelství posádky Prahy 6 v Čínské ulici, se zúčastnili představitelé městské části v čele se starostkou Marií Kousalíkovou, představitelé Vlády ČR, Generálního štábu Armády ČR a další významní hosté.

„Velkou oporou našeho týmu byl brankář Michal Jašek a bojovná kolektivní hra,“ říká o jičínském klání trenér Ladislav Charvát. „Skupinu jsme vyhráli bez ztráty bodu. Porazili jsme Liberec B a hráli o zlato s Jičínem.“ .

Mladí házenkáři tak navázali na únorový úspěch z turnaje ve Franfurktu nad Mohanem, kterého se účastnily přední německé týmy. „Po vynikajících výkonech jsme dokráčeli do finále, kde jsme před vyprodaným hledištěm s 600 diváky zvítězili po tuhém boji v prodloužení,“ chválí trenér své svěřence. Hvězda týmu mladších žáků z Dukly stoupá stále výš. Začátky však nebyly jednoduché. Manželé Charvátovi své svěřence trénují od roku 2007. „Sezonu jsme začali minižáky Dukly, prohrávali skoro každé utkaní a klukům jsme utírali slzičky v očích,“ vzpomíná Charvát, který pracuje v ZŠ nám. Svobody, kam chodí také většina hráčů. Úspěchy se dostavily v kategorii mladších žáků, kdy z turnajů začali vozit medaile a v přeboru Prahy soutěž bez konkurence vyhráli. Nyní se mladší žáci připravují na vrchol sezony. Vše odstartuje mezinárodní turnaj Prague Handball Cup 2012, který je největším halovým turnajem na světě. Na následujícím Mistrovství republiky by mladí házenkáři chtěli posunout výkonnostní laťku z loňského roku, kdy v kvalitní konkurenci obsadili 3. místo. Veškeré úsilí ale směřuje k tradičnímu turnaji ve Švédsku Partille Cup 2012, což je největší turnaj mládeže na světě s účastí téměř 1500 mužstev z celého světa.