Pražská 50 psala již 15. ročník

náhled souboruJiž patnáctý ročník největšího cyklistického závodu v Praze Author Pražská 50 letos na start do Dejvic přilákal na 900 závodníků, kteří se utkali v několika kategoriích.

Výstřelem ze startovní pistole je vyprovodil radní pro sport Ondřej Balatka. Startovní číslo jedna v mužské kategorii si oblékl vítěz loňského ročníku, Ivan Rybařík, který letos obsadil čtvrtou pozici. První místo získal Václav Ježek s časem 1:38:26.8 a na druhého Michala Bubílka najel 40 vteřin. Stejně jako vloni mezi ženami kralovala nestárnoucí příští rok padesátiletá Karolína Polívková, která deklasovala mnohdy i o generaci mladší soupeřky. Letos potvrdila svou nadvládu a zvítězila v čase 1:59:18. Poháry a ceny nejlepším závodníkům předala starostka Marie Kousalíková.

Trať populárního závodu jako každý rok vedla přes Horoměřice, Budeč až na Okoř, před kterou závodníky potrápil rozvodněný brod. Přímo na Okoři na cyklisty čekalo občerstvení pro cestu zpět do Dejvic. Někteří si závod užívali a do cíle dojeli i více než šest hodin od startu.

Václav Ježek