Hlasování Nápadu pro Šestku začíná

náhled souboruOd 1. do 30. dubna můžete hlasovat o nápadech pro Šestku. Ty, které vybere veřejnost, bude radnice realizovat.

Do závěrečného hlasování postoupilo třicet nápadů. Na webové stránce napad­prosestku.cz můžete celý duben rozhodovat o tom, které z nich provedou. V rozpočtu Prahy 6 je na ně vyčleněno šest milionů korun, z nichž 2,4 milionu je určeno na takzvané malé nápady, jejichž realizace se pohybuje mezi 50 až 400 tisíci korunami. Částka 3,6 milionu je vyhrazena na velké nápady v hodnotě 400 001 až jeden milion korun. Každý z hlasujících bude moci vybrat tolik nápadů, kolik se vejde do finančního limitu šest milionů.
Zájem navrhovatelů byl loni na podzim vyšší než v předchozích ročnících, celkem se sešlo přes 80 tipů a návrhů, jak vylepšit veřejný prostor v Praze 6. Po první kontrole museli organizátoři vyřadit deset projektů kvůli nesplnění formálních požadavků. Zbylými sedmdesáti se zabývala komise, složená z radních a vedoucích odborů, která posuzovala, zda jsou nápady proveditelné a veřejnost je tedy může svými hlasy posunout k realizaci. „Zhruba polovina nápadů neuspěla především pro nesouhlas majitele pozemku, kde se měl nápad realizovat. Nebo také proto, že realizace se kříží s dlouhodobým plánem, který městská část na vybraném místě má,“ popisuje výběr pro hlasování Oldřich Kužílek (STAN), zastupitel-pověřenec pro participaci. Ačkoli tyto nápady do závěrečného hlasování neprošly, radnice je i nadále eviduje v jakémsi zásobníku nápadů, s nímž i nadále pracuje. Není tak vyloučeno, že se časem některé budou realizovat, jen třeba v jiném rozsahu nebo v jiné lokalitě.

https://www.napadprosestku.cz/