Otevření obchodního komplexu Šestka se blíží

náhled souboruHrubá stavba budoucího obchodního centra na Dlouhé míli je hotova a projekt směřuje v dokončení. Brány prvního obchodního komplexu v Praze 6 se lidem otevřou v polovině listopadu, přesně podle původního plánu developera.

Nákupní centrum, které řadě obyvatel šestky již léta scházelo, vyrůstá na křižovatce Evropské a Pražského okruhu. Krátce před dokončením je pronajato již 90 % z celkové nákupní plochy.

Ředitel developerské společnosti Thomas H. Villadsen k Šestce uvedl: „Záměrem bylo postavit centrum pro rozsáhlou spádovou oblast. Tomu odpovídá i skladba nájemců. Šestka nabídne hypermarket i široké spektrum obchodů a služeb včetně gastronomie.“

Velká část obchodů bude zasvěcena módě – objeví se zde úspěšné a v tuzemsku zavedené značky či značky, které na český trh teprve vstupují. Pestrou nabídku nákupních možností doplní módní doplňky, parfumerie, vybavení pro sport a volný čas, obchody s elektronikou a domácími spotřebiči, obchody pro děti či pro teenagery. Mezi nabídkou služeb lze jmenovat banku, kadeřnictví, květiny, rychločistírnu či dětský koutek.

Obchodní centrum bude velmi snadno dostupné jak automobily, tak hromadnou dopravou. Některé autobusové linky budou zajíždět přímo k centru, linky 100 a 119 mají zastávky naproti centru přes silnici. TK Development navíc zajistí i bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravu z Vítězného náměstí.

Nový komplex se může chlubit i zcela nezvyklou architekturou – svažité fasády budou z velké části pokryty zeminou, tím vznikne travnatý svah příjemně splyne s okolním prostředím.


Dělníci pokládají zeminu a trávu na stěny budoucího obchodního komplexu, který je zajímavý tím, že bude vypadat jako zelený kopec.