Děti ze školek soutěžily

náhled souboruMateřské školy z Petřin se v květnu utkaly při své sedmé olympiádě. Pořádala ji stejně jako v minulých letech mateřská škola Bubeníčkova.

Na školním hřišti ZŠ Petřiny-jih se sešlo 50 dětí z okolních školek. Své síly měřily v hodu do dálky, štafetovém běhu, skoku do dálky a v překážkovém běhu. Děti nastoupily v dresech barvy své školky a se svojí „olympijskou vlajkou“.

Vítězi se stali zelení z MŠ Na Okraji, druzí skončili modří z MŠ Volavkova, třetí červení domácí z pořádající školky Bubeníčkova, čtvrté žluté družstvo z MŠ Sbíhavá a medaili za 5. místo si odnesli oranžoví z MŠ Petřiny-jih. Petřinské olympijské hry zahájil radní pro školství Ondřej Balatka. Sportovními hosty olympiády byli Marek Šimák, předseda klubu SK Boxing Praha, Filip Smola a Jakub Sládek, trenér a reprezentant ČR z baseballového klubu Kotlářka a Libor Kovařík, mezinárodní fotbalový rozhodčí, kteří po soutěžním klání předali dětem medaile. Za finanční příspěvek Prahy 6 pořídili organizátoři ceny pro vítěze.

Sportovní hry se konaly také v Břevnově. Pro děti ze školek je uspořádala již pošesté MŠ Meziškolská ve spolupráci se sousední školou J. A. Komenského. Na hřišti základní školy se utkala desetičlenná družstva pěti břevnovských mateřských škol a mimo soutěž také 1. třída ZŠ JAK.

Smíšená družstva malých sportovců absolvovala skoky v pytlích, štafetový běh, překážkovou chůzi, hod na plechovky a skok do dálky z místa. Vítězství oslavil výběr MŠ Meziškolská, na dalších medailových místech se umístily MŠ Jílkova a MŠ Bělohorská. Vítězové obdrželi  pohár,  všichni soutěžící barevná trička, pamětní diplomy a odměny, které věnovala MČ Praha 6 a firma RTC.